Cubalah jika anda telah mendapat asid urik selepas semua usaha telah anda dilakukan.
Ini adalah benar-benar berkesan, campurkan kiub betik hijau kedalam teh hijau biasa, ia sangat
berkesan.
Saya juga telah dikongsi dengan rakan gout untuk cuba ini
("sendi kaki" beliau mula ubah bentuk), selepas seminggu minum formula
ini terdapat peningkatan yang ketara, dan selepas dua minggu sendi kaki
sembuh dan kembali kepada keadaan biasa.
Ia adalah hampir tiga tahun
sekarang, sakit sendi hilang, tetapi beliau masih mengekalkan pengambilan antara
1-3 kali sebulan untuk mengelakkan penyakitnya berulang. Rakan-rakan lain yang mengalami masalah gout dan mencuba kaedah ini juga telah pulih.
Potong betik hijau menjadi kiub kecil, masukkan ke dalam air, masak
hingga mendidih, kemudian tambahkan daun teh, sama seperti proses
membuat teh.
Ujian klinikal menunjukkan bahawa ini membawa kesan yang baik untuk rawatan gout, tertakluk kepada minum kerap formula ini.
Encik Liu Qing, Ketua Town Rende di Tainan, menderita sakit perut yang teruk selama
bertahun-tahun di sekitar dinding posterior
perut. Beliau mengamalkan menggunakan betik hijau sebagai periuk teh untuk
menyediakan teh keluarga setiap hari, selepas sebulan, keadaan penyakit
menjadi lebih baik. Ahli keluarga beliau yang mempunyai masalah asid urik yang tinggi juga telah sembuh dengan meminum teh yang disediakan menggunakan betik hijau.
Menurut Encik Liu, dalam memilih betik hijau sebagai wadah teh, beliau memilih betik yang mempunyai bentuk yang lemak dan pendek, dengan kapasiti yang lebih besar.
Potong bahagian atas betik, buang biji benih yang terdapat di dalam betik, buat satu
lubang kecil di dinding sebelah atas untuk memudahkan menuang teh.
Buat lubang pengudaraan kecil pada penutup atas, masukkan daun teh ke dalamnya , tuangkan air mendidih ke dalamnya, letakkan kembali penutup atas ke
betik.
Sama seperti proses biasa penyediaan teh.
Liu suka untuk menggunakan teh Oolong sebagai rasa adalah baik.
Beliau terkejut apabila mendapati sakit perut yang di deritainya selama ini telah sembuh selepas sebulan minum teh dari periuk betik hijau, tanpa
mengambil sebarang ubat lain.
Beliau telah mengambil inisetif untuk menguji dan menganalisis kandungan betik hijau bersama rakan yang bekerja di Pusat Perubatan. Ujian mengesahkan bahawa enzim yang terdapat dalam betik adalah memberi manfaat kepada kesihatan manusia.
Secara umumnya, betik mengambil masa kira-kira empat bulan
untuk matang dan masak, tetapi kesan penyembuhan akan hilang
selepas ia masak sepenuhnya.
Betik hijau harus dituai apabila betik
berusia kira-kira tiga bulan, apabila buah-buahan yang masih mengkal, dan
"susu betik" mengandungi enzim betik yang tinggi dan lain-lain bahan-bahan
yang sihat.
Bukan sahaja betik hijau boleh digunakan dalam minum
teh, anda juga boleh memotong betik tersebut berbentuk kiub, dan rebus dengan
tulang rusuk, atau hiris betik hijau menjadi kepingan
halus panjang dan goreng dengan bawang putih, sangat lazat, dan tiada
kesan buruk pada badan manusia.
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.